De verpakking planten? Kobo Candles ontwikkelde het.


Kobo Candles, bekend om haar sojakaarsen in bijzondere koker-verpakkingen introduceert haar nieuwe en unieke collectie SEEDS. Niet alleen is de kaars zelf een milieu-vriendelijk product, de verpakking van de SEEDS-lijn kan in zijn geheel worden “geplant” waaruit wilde bloemen groeien.

Seeds collectie van Kobo Candles geurkaarsenGeuren associëren

In 2006 startte de Japanse Junko Kobori Kobo Candles. Ze ontdekte tijdens haar reizen dat het ruiken van geuren sterk herinneringen en associaties kan oproepen. Ze realiseerde zich dat geuren de beleving in een omgeving kunnen sturen. Dit idee was het begin van een reeks mooie geurkaarsen.

Bewust verpakken

Junko doet haar Japanse achtergrond eer aan. Niet alleen het product maar ook de verpakking sublimeert zij, op haar eigen ecologische milieu-vriendelijke wijze. Met een verpakking die niet alleen geheel afbreekbaar is maar – veel interessanter – weer teruggeeft aan de natuur. Hiermee beantwoordt ze aan de groeiende behoefte meer bewust om te gaan met onze omgeving en past ze de natuurlijke cyclus van begin-einde-begin toe in haar producten.

kobo-seeds2De verpakking heeft een bodem met zaadjes, die eenmaal geplant na ongeveer 4 weken een mooie mix van wilde bloemen geeft. Deze trekken bijen en vlinders aan. In Amerika is de verpakking in het geheel gemixt met zaden, waarvan de plant op de verpakking is vermeld. Dit is echter in Europa niet mogelijk, vanwege de Europese wetgeving.

Een unieke gedachte in een wonderlijk geslaagde uitvoering, vanaf half november ook verkrijgbaar bij Mooizo m/v in de winkel en via de webshop van Kobo Candles.